Hoe werken Pimple Patches? Een stapsgewijze uitleg

Hoe werken Pimple Patches? Een stapsgewijze uitleg

Wat zijn Pimple Patches?

Voordat we ingaan op hoe pimple patches werken, is het belangrijk om te begrijpen wat ze precies zijn. Pimple patches, ook bekend als acne patches of spot patches, zijn kleine stickers die op de huid worden aangebracht om puistjes te behandelen. Ze zijn ontworpen om een effectieve en discrete oplossing te bieden voor het verminderen van puistjes en het bevorderen van een snellere genezing.

Stap 1: Reinig de huid

Voordat je een pimple patch aanbrengt, is het verstandig om de huid grondig te reinigen. Gebruik een zachte reiniger om vuil, olie en andere onzuiverheden te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de patch goed kan hechten en zijn werk kan doen.

Stap 2: Selecteer het juiste formaat pimple patch

Bij Fleaky kies je uit 2 formaten. 1 voor grote en 1 voor kleine puistjes. Het is belangrijk om een patch te kiezen die geschikt is voor de grootte van jouw puistje. 

Stap 3: Breng de Pimple Patch aan

Nadat je de juiste patch hebt geselecteerd, is het tijd om deze aan te brengen. Verwijder voorzichtig de beschermfolie van de patch en plaats deze direct op het puistje. Druk lichtjes aan om ervoor te zorgen dat de patch goed op zijn plaats blijft zitten.

Stap 4: Laat de Pimple Patch zijn werk doen

Pimple patches werken op verschillende manieren om puistjes te behandelen. Ten eerste creëren ze een beschermende barrière over het puistje, waardoor het beschermd blijft tegen externe irriterende stoffen zoals bacteriën en vuil. Dit minimaliseert het risico op infecties en bevordert een snellere genezing.

Daarnaast bevatten de pimple patches van Fleaky actieve ingrediënten zoals salicylzuur en tea tree olie. Deze ingrediënten helpen bij het bestrijden van acne door het verminderen van ontstekingen en het doden van acne-veroorzakende bacteriën. Terwijl de patch op de huid zit, dringen deze ingrediënten geleidelijk door in de poriën en werken ze aan het verminderen van roodheid en ontsteking.

Stap 5: Verwijder en vervang indien nodig

Laat de pimple patch minimaal 8 uur zitten. We raden aan om de pimple patches 's nachts te gebruiken. Na deze periode kun je de patch voorzichtig verwijderen.

In sommige gevallen kan een pimple patch gevuld zijn met pus of vloeistof die uit het puistje is getrokken. Als dat het geval is, verwijder de patch dan zorgvuldig en gooi deze weg. Indien nodig kun je een nieuwe patch aanbrengen om de behandeling voort te zetten.

Terug naar blog